صنية مسقعة صحي
النتائج 1 إلى 6 من 6

الموضوع: صنية مسقعة صحي

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    hurry-up صنية مسقعة صحي


    طبعا كلمة مسقعة يعنى زيت لكن انا عملت صنية مسقعة صحية جدا لانى بحبها كتير وانا ماشية على نظام غذائى فجربتها وطلعت رائعة وان شاء الله تعجبكم
    المقادير :
    كيلوباذنجان رومى مقطع حلقات ومرشوش عليها ملح
    نص كيلو بطاطس مقطعة حلقات
    ربع كيلو فلفل رومى
    2 بصلة مقطعة حلقات
    2ملعقة ثوم مفروم ناعم
    3ملاعق خل
    2ملعقة زيت
    1.5 كليو طماطم حمرة نص جامدة (كمون +فلفل اسود +فلفل احمر +فلفل طازج حامى حسب الرغبة +قرفة زنجبيل +بهارات مشكلة )
    الطريقة :
    نرص حلقات البصل ثم البطاطس ثم حلقات من الفلفل ثم الباذنجان الى الانتهاء من المكية بالتبادل نضرب الطماطم وعليها الثوم والخل والبهارات والفلفل الاحمر وشوية زنجبيل وقرفة وكمون والزيتفى الخلاط ثم نضعهم فوق الصبية وندخلها الفرن لمدة 1/3 ساعة تستةى ةيحمر وشها وبالهنا والشفا لا تحمير ولا تسبيك وطعمها اكثر من رائع
    ملحوظة :
    طبعا ممكن تتعمل بلحمة مفرومة حسب الرغبة

    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    اهلا باكينام

    فعلا عزيزتي هذه المسقعه ونحن بالعراق نسميها ((ســبحة الدرويش)) لانها تحتوي على كل الانواع

    حاولي تضيفي لها نعناع اخضر ويابس وتذوقي كم هي لذيذه

    والابدع منها انها لا تســتغرق وقت في الطهي كلها عشر دقائق وما احلاها

    تسلمين على الوصفات

    و لكنك ياعزيزتي ذكرتيني بمســقعة الباذنجان بالبشــميل

    تحياتي لك ومطبخك عامر دائما


    نـــوره حــبيب

  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    شكرا اختى الفاضلة بس الباذنجان بالباشاميل مش ينفع دايت او صحى خالص بس طبعا طعمه رائع ولذيذ فى حالة وضع اى نوع من الجبنة الغانية بالدسم


  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    واللـه حضرتك ذكرتيني بالمسقعه ههههههههههههههه وحه اعمل الباذنجان بالباشاميل وقد يكون خمسه كيلو زياده

    عزيزتي

    من الممكن يوم في الاسبوع يكون مفتوح لاي نوع من الاكل مه يضر



  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Apr 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مستورد
    الجنس
    ذكر
    العمر
    68
    المشاركات
    2,178

    شكرا باكينام ..انا من عشاق المسقعه بالفلفل الحار ..وهى سهله الصنع كما قالت اختنا نورهان ..وانا حينما اكون فى المزرعه فأنى اكلها يوميا هى او بابا غنوج ..ولو عندك طريقه جديده لبابا غنوج يا ريت نسمعها منك
    ولك كل الشكر



  7. #6
    تاريخ التسجيل
    Sep 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس كمبيوتر
    الجنس
    ذكر
    العمر
    51
    المشاركات
    1,064

    السلام عليكم جميعاً
    وصفات جميلة ورائعة تفتح النفس وانا احب الباذنجان بالباشميل رائع
    وبمناسبة اليوم المفتوح وانا صراحة الاسبوع كلة مفتوح عندى ههههههه
    ياريت طريقة عمل المكرونة بالشاميل
    تحياتى لكم جميعاً